Kom naar het Ons Geld congres in Carré en laat u bijpraten over het WRR rapport!
 
Ons Geld
 
Ons Geld in Carré over WRR Rapport 
 
Op 17 januari was het zover! Na drie jaar onderzoek publiceerde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) zijn rapport ‘Geld en Schuld’. Op zaterdagmiddag 23 februari bespreken wij het in Carré. U kunt daarbij zijn!
 
 
Het WRR-rapport
 
"Geld en Schuld" legt de werking van het geldstelsel uit en stelt vast dat er fundamentele problemen mee zijn. Daarom roept de WRR op om alternatieven te onderzoeken en een “veilige haven" te gaan creeren. Dat is goed nieuws. Lees hier onze officiele reactie op het WRR-rapport.
 
Kritiek
Kritiek hebben wij ook. De WRR doorgrondt onvoldoende de problematiek van geld en schuld, en onderkent onvoldoende het belang van digitalisering.  
 
 
Dat leidt tot verkeerde conclusies. Zo wil de WRR de verstrengeling van bank en overheid "publiek verankeren" waar wij die willen "ontvlechten".
De strijd is dus nog niet gestreden, maar een belangrijke overwinning is behaald. Na vier jaar campagne hebben we waardering en respect geoogst. Dat gaan we vieren op 23 februari in Carré!
 
 
 
Media-aandacht
Grote winst is de aandacht die de media nu aan het geldstelsel besteden. George van Houts zat met de Verleiders bij de De Wereld Draait Door, Klaas van Egmond bij Spijkers met Koppen en Martijn van der Linden gaf commentaar in het FD en bij RTL-Z. Bert Wagendorp schreef een scherpe column in de Volkskrant. Thomas Bollen kraakte  het WRR-rapport voor Follow the Money en ging hierover in gesprek met Frederique de Jong en Martijn (de podcast kunt u nog beluisteren). Bij BNR bespraken onder andere Rens van Tilburg en Arnoud Boot enkele aanbevelingen uit het rapport. Ook in de wetenschap was er aandacht voor het geldstelsel. Het economenblad ESB publiceerde een special ‘Nieuw Geld’. De bijdrage van Mark Sanders springt eruit: "Privatisering van banken hard nodig".
 
Aanstaande maandag 4 februari zal Ons Geld aanwezig zijn bij Tros Radar dat wordt uitgezonden vanaf 20:35 op NPO1.
 
 
 
Ons Geld in Carré
 
Kom zaterdagmiddag 23 februari naar Carré. Wetenschap, activisten en politici brengen we bijeen. We bespreken het WRR rapport, de media aandacht en de stappen die nu genomen moeten worden. Met medewerking van: Antoinette Hertsenberg (AVROTROS), Arnoud Boot (WRR), Bart Snels (GroenLinks), Mahir Alkaya (SP) en Pieter Omtzigt (CDA). Meer namen en het definitieve programma volgen.
 
Koop nu kaarten à € 18
 
 
(exclusief boekingskosten)
 
 
Meetup Den Haag op 8 februari
Op vrijdag 8 februari vanaf 19:30 uur vindt Ons Geld meetup plaats. Wederom bij grand café Utopie in Den Haag. Het WRR-rapport en vervolgstappen zullen centraal staan. Mahir Alkaya (SP) zal aanwezig zijn en zijn initiatiefnota ''100% veilig sparen en betalen" toelichten.
 
Meer informatie en opgeven kan via onze geheel vernieuwde website.
 
 
Verander de wereld, begin bij het geldstelsel!
 
 
Wilt u uw e-mailadres wijzigen?
Dat kan. Via de link onderaan de nieuwsbrief kunt u uw huidige e-mailadres uitschrijven. Via onze homepage onsgeld.nu kunt u zich vervolgens weer aanmelden met uw nieuwe e-mailadres. Dank voor uw medewerking!
 
 
Stichting Ons Geld
p.a. Rietzoom 10
2804 CS Gouda
info@onsgeld.nu
Facebook
Twitter
YouTube
 
 
© 2019 Ons Geld
 
 
Deze mail is verzonden naar
U ontvangt deze email omdat u zich heeft aangemeld bij Ons Geld of getekend heeft voor het Burgerinitiatief Ons Geld. Via onderstaande link kunt u zich uitschrijven.