Zaterdag 23 februari is het 3e Ons Geld congres. Dit keer in Carré. Koop nu kaarten.
 
Ons Geld
 
Geldschepping in het licht
 
 
UW STEUN IS NODIG!
 
Wat is er mis met ons geldstelsel? Hoe gaan we dat oplossen? We belichten het komende zaterdag in Carré. Wees erbij. Help ons het geldstelsel stabiel en eerlijk te maken. 
 
Banken zijn “geldscheppende instellingen”. Voorheen was de overheid dat ook. Sinds de euro is Nederland dat echter niet meer. De geldpers is nu in handen van banken, en draait in hun belang.

Onbegrip
Wij vinden dat de geldpers in handen van de overheid moet komen. Hij moet dienstbaar  zijn aan het algemeen belang. Dat blijkt een moeizaam traject. Wij vinden onbegrip en onwil op onze weg. Het begon met totale ontkenning van geldschepping door banken. Zo wist ASN ons in 2013 te vertellen dat alleen de centrale bank geld schept. Die centrale bank (DNB) berichtte ons dat geldschepping te complex is om uit te leggen. Meer hierover in een artikel van Martijn van der Linden op FTM.

Inmiddels wordt algemeen erkend dat banken geld scheppen. Hoe dat kan en wat de gevolgen ervan zijn wordt echter nog niet ingezien. Ook de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid heeft daar de vinger niet achter gekregen. Hij ziet dat er iets structureel fout zit met ons geld. Maar wat precies, en hoe je dat oplost durfde hij niet te zeggen.

Actie
Dat gaan wij recht zetten in Carré. Wij gaan benoemen wat er mis is met ons geld, en hoe je dat oplost. Over één ding lijkt nu consensus te ontstaan: de overheid moet een veilige bewaarplaats creëren voor ons geld. Die concrete stap moet nu worden gezet. Laten we dat duidelijk maken aan Den Haag. Wees erbij. Zo helpt u ons mee.

Een rechtvaardig geldstelsel krijgen we niet cadeau. We moeten het bevechten. Samen winnen we die strijd.
 
Koop nu kaarten à € 18
 
 
(exclusief boekingskosten)
 
 
Programma Ons Geld in Carré
Vanaf 14:00 bent u welkom in Carré en het programma start om 15:00 uur. De Verleiders omlijsten het en Antoinette Hertsenberg modereert. 
 
Er is plaats genoeg
Deel dit evenment (via onze website of facebook),  stuur deze nieuwsbrief door aan belangstellenden of nodig iemand uit om mee te gaan. 
 
 
Is geld een probleem?
Met uw entré steunt u Ons Geld. Maar als de kosten een drempel zijn, laat ons dat weten (via: info@onsgeld.nu). Bij ons is ook plaats voor mensen met weinig geld.
 
 
Wilt u uw e-mailadres wijzigen?
Dat kan. Via de link onderaan de nieuwsbrief kunt u uw huidige e-mailadres uitschrijven. Via onze homepage onsgeld.nu kunt u zich vervolgens weer aanmelden met uw nieuwe e-mailadres. Dank voor uw medewerking!
 
 
Stichting Ons Geld
p.a. Rietzoom 10
2804 CS Gouda
info@onsgeld.nu
Facebook
Twitter
YouTube
 
 
© 2019 Ons Geld
 
 
Deze mail is verzonden naar
U ontvangt deze email omdat u zich heeft aangemeld bij Ons Geld of getekend heeft voor het Burgerinitiatief Ons Geld. Via onderstaande link kunt u zich uitschrijven.