Op donderdag 13 juni is er opnieuw een hoorzitting over ons geldstelsel.
 
Ons Geld
 
13 juni – 2e hoorzitting over ons geldstelsel
 
 
Op donderdag 13 juni is er opnieuw een hoorzitting over ons geldstelsel. Volg het via internet of — beter nog — in het gebouw van de Tweede Kamer. Martijn van der Linden (midden) zal daaraan deelnemen namens Ons Geld.
 
Dit is de tweede hoorzitting naar aanleiding van burgerinitiatief "Ons Geld". De eerste was in 2015. Toen hebben wij de Tweede Kamer de suggestie gedaan om een veilige haven te creëren voor giraal geld. De Kamer bleek daar unaniem voorstander van. De toenmalige Minister (Dijsselbloem) en De Nederlandse Bank waren tegen. Intussen heeft ook de Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid (WRR) zich erover gebogen. Die koos de zijde van de Kamer en Ons Geld. Die veilige haven moet er komen, meent nu ook de WRR. 
 
Op bezoek bij de Minister
 
Of de huidige Minister (Hoekstra) een andere mening heeft, weten we morgen (dinsdag). Dan zijn wij genodigd om de kabinetsreactie te vernemen op het WRR-rapport "Geld en Schuld". De feestelijkheid waarmee dit gepaard gaat geeft ons hoop. Zelf denkt de Minister wellicht een reuzestap te gaan zetten. We zijn benieuwd. Dinsdag weten we meer en donderdag praten we in de hoorzitting verder.
 
Rondgang in de Tweede Kamer

De afgelopen weken hebben we een rondgang langs Kamerleden gemaakt. We waren blij verrast. Er is belangstelling te bespeuren. Kamerleden en hun medewerkers hebben zich duidelijk verdiept, en beginnen de relevantie van ons onderwerp te zien. 
Heel plezierig om deze omslag mee te maken. Nog mooier wordt het als de Kamer dit nu ook in daden om gaat zetten. 
 
Om ze daarbij te helpen hebben wij dit position paper verspreid.  
  
Steun Ons Geld
 
Wilt u ons steunen? Een volle zaal maakt ons gelukkig. En een financiële bijdrage helpt ons vooruit. Help mee ons geld stabiel en eerlijk te maken.  
 
5 juli – We praten u bij
 
 
Nu er weer zoveel (politieke) aandacht is voor het geldstelsel willen we u graag bijpraten. Op 5 juli organiseren wij een avondprogramma waarin u wordt geïnformeerd over wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Daarnaast wisselen we van gedachten over vervolgstappen.
 
Sprekers: Mara Breunesse, Klaas van Egmond, Martijn van der Linden, Edgar Wortmann en Ferdinand Zanda.
 
Locatie: Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag
Datum: Vrijdag 5 juli 2019
Tijd: inloop 19:30 | aanvang 20:00 | einde 22:00
 
Toegang: gratis, opgeven via website Ons Geld.
 
AGENDA
 
13 juni van 10:00 tot 14:00: Hoorzitting  in de Tweede Kamer te Den Haag. 
 
15 en 16 juni: Money Maker op de markt van de Duurzame Week, op de Neude in Utrecht.
 
29 juni van 20:00 tot 22:00: Kenniscafé over Ons Geld in de Koppelkerk in Bredevoort.
 
5 juli van 20:00 tot 22:00: Ons Geld praat u bij in het Vreedehuis in Den Haag. Opgeven
 
 
Wilt u uw e-mailadres wijzigen?
Dat kan. Via de link onderaan de nieuwsbrief kunt u uw huidige e-mailadres uitschrijven. Via onze homepage onsgeld.nu kunt u zich vervolgens weer aanmelden met uw nieuwe e-mailadres. Dank voor uw medewerking!
 
 
Stichting Ons Geld
Boslaan 13
6267 CN Landgraaf
info@onsgeld.nu
Facebook
Twitter
YouTube
 
 
© 2019 Ons Geld
 
 
Deze mail is verzonden naar
U ontvangt deze email omdat u zich heeft aangemeld bij Ons Geld of getekend heeft voor het Burgerinitiatief Ons Geld. Via onderstaande link kunt u zich uitschrijven.