Voortmodderen met het huidige geldstelsel is plotseling geen optie meer. Digitalisering neemt bezit van ons geld, de dollar-hegemonie wordt verlaten en economen maken zich op voor structurele verandering.
 
Ons Geld
 
Alles wordt vloeibaar
 
 
Dit jaar, 2019, kan nu al de geschiedenisboeken in. Het is het jaar waarin alles vloeibaar werd.
 
Digitalisering neemt bezit van ons geld, de dollar-hegemonie wordt verlaten en economen maken zich op voor structurele verandering. Voortmodderen met het huidige geldstelsel is plotseling geen optie meer. Internet miljardairs lopen warm om het geldstelsel te privatiseren. Centrale bankiers zitten in de verdediging. Ze experimenteren erop los en worden fel bekritiseerd. Onze samenvatting van de iconische ontwikkelingen van de afgelopen maanden leest u hier. Ook hebben wij ons antwoord geformuleerd: “Een veilige rekening voor iedereen”.

De nieuwe munt van Facebook hebben we uiteraard grondig bekeken. Onze analyse leest u in “Libra: mijlpaal in de privatisering van geld” en “Wat Europa tegen de Libra kan doen”.

Café Weltschmerz
Edgar Wortmann werd aan de tand gevoeld in Café Weltschmerz. Dat leverde dit interview over de toekomst van ons geld, de democratie, de Libra en het WRR-rapport (“Geld en schuld”).
 
  
Slimme student gezocht
Wij willen de transitie naar een schuldvrij geldstelsel modelleren. De stappen bestaan uit invoering van een veilige rekening, digitaal contant geld en toekenning van “burgerdividend”. Voor vervaardiging van dit model zoeken we een student met doorzettingsvermogen en wiskundige inslag. Steve Keen stelt zijn “Minsky” software beschikbaar voor de modellering en is bereid te tutoren. Ons Geld geeft inhoudelijke begeleiding. Stuur ons je voorstel als je denkt dat dit iets voor je is via info@onsgeld.nu

Ons Geld Academie
Meerdere mensen hebben aangegeven het Ons Geld verhaal actief te willen uitdragen. Eerst willen ze het zich echter goed eigen maken. Daarvoor starten we de Ons Geld Academie. Een combinatie van online informatie-uitwisseling en bijeenkomsten ergens in het land. Wilt u meedoen? Meld u dan via info@onsgeld.nu.
 
AGENDA
 
Behandeling van het WRR-rapport "Geld en schuld" en de initiatiefnota van het Kamerlid Alkaya "100% veilig sparen en betalen" in de Tweede Kamer. Datum nog onbekend.
 
 
 
Wilt u uw e-mailadres wijzigen?
Dat kan. Via de link onderaan de nieuwsbrief kunt u uw huidige e-mailadres uitschrijven. Via onze homepage onsgeld.nu kunt u zich vervolgens weer aanmelden met uw nieuwe e-mailadres. Dank voor uw medewerking!
 
 
Stichting Ons Geld
Boslaan 13
6267 CN Landgraaf
info@onsgeld.nu
Facebook
Twitter
YouTube
 
 
© 2019 Ons Geld
 
 
Deze mail is verzonden naar
U ontvangt deze email omdat u zich heeft aangemeld bij Ons Geld of getekend heeft voor het Burgerinitiatief Ons Geld. Via onderstaande link kunt u zich uitschrijven.