Tweede Kamer behandelt het WRR-rapport 'Geld en schuld'. De SP nodigt u uit voor de voorbeschouwing. Ons Geld adviseert om Nederlanders een veilige rekening te geven.
 
Ons Geld
 
Brief voor de Tweede Kamer
Politiek café in Rotterdam
 
Binnenkort behandelt de Tweede Kamer het WRR-rapport ‘Geld en schuld’. De SP nodigt u uit voor de voorbeschouwing. Ons Geld adviseert de Tweede Kamer om Nederlanders een veilige rekening te geven.
 
In 2016 wilde de Tweede Kamer al een veilig alternatief invoeren voor de bankrekening. Dat was een verstandig besluit. Bijna iedereen is het daar nu over eens. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) verklaarde zelfs dat het geldstelsel daar stabieler van wordt. De regering heeft echter nog koudwatervrees. Ons Geld adviseert de Tweede Kamer om de regering daar overheen te helpen. Als de Nederlanders een veilig alternatief hebben staan ze sterker tegenover de banken. Ze kunnen hen dan dwingen zich verantwoorder te gedragen.
 
 
Politiek café in Rotterdam
SP Kamerlid Alkaya gaat de invoering van een veilige rekening in de Tweede Kamer verdedigen. Om zich warm te lopen wil hij met u in gesprek. Daartoe organiseert de SP in samenwerking met Ons Geld een politiek café in Rotterdam. Datum: 29 november. Aanvang: 19:30. Aanmelden kan hier.
 
Wilt u eerst meer weten over Mahir Alkaya? Onlangs was hij te gast in café Weltschmerz. Daar besprak hij met Paul Buitink hoe hij het geldstelsel veranderen wil.
 
 
 
Help Ons Geld
Laat de politiek weten dat ze nu in actie moet komen. Maak uw favoriete Kamerlid attent op onze brief. Een gezond geldstelsel is goed voor links en rechts, groen en rood, liberaal en sociaal. Bent u lid van een politieke partij? Laat uw stem dan horen! Zorg dat het geldstelsel in het partijprogramma komt. Niks doen is berusten in de volgende crises en verdere privatisering van ons geld.
 
Nieuwe publicaties
De afgelopen weken waren wij behoorlijk productief. In drie blogs hebben we onze kijk op het geldstelsel verder uitgewerkt.

Waarom de ECB naar inflatie streeft
Nieuwe instrumenten voor monetair beleid
Negatieve rente: Oorzaak en oplossing van de aanhoudend lage rente

Depositobank
We verkenden de mogelijkheid om een depositobank te beginnen. In Noorwegen is sinds 2016 al een depositobank actief. In de Verenigde Staten wil een depositobank van start gaan. Deze moet echter wachten tot de Federal Reserve haar beleid heeft aangepast. In het Verenigd Koninkrijk is al beleid van kracht voor full reserve instellingen. Andere landen die we onder de loep namen zijn Nederland, Zwitserland en Litouwen. Onze bevindingen leest u in de ‘full reserve update’.
 
AGENDA
 
29 november 2019, Politiek Café in Rotterdam. Aanvang om 19:30 uur. Aanmelden kan hier.
 
Behandeling van het WRR-rapport 'Geld en schuld' en de initiatiefnota van het Kamerlid Alkaya '100% veilig sparen en betalen' in de Tweede Kamer. Datum nog onbekend.
 
Wilt u uw e-mailadres wijzigen?
Dat kan. Via de link onderaan de nieuwsbrief kunt u uw huidige e-mailadres uitschrijven. Via onze homepage onsgeld.nu kunt u zich vervolgens weer aanmelden met uw nieuwe e-mailadres. Dank voor uw medewerking!
 
 
Stichting Ons Geld
Boslaan 13
6267 CN Landgraaf
info@onsgeld.nu
Facebook
Twitter
YouTube
 
 
© 2019 Ons Geld
 
 
Deze mail is verzonden naar
U ontvangt deze email omdat u zich heeft aangemeld bij Ons Geld of getekend heeft voor het Burgerinitiatief Ons Geld. Via onderstaande link kunt u zich uitschrijven.