Kamervragen over de nationale betaal- en spaarbank. Politiek café in Amsterdam en Nijmegen.
 
Ons Geld
 
De nationale betaal- & spaarbank.
Politiek café in Amsterdam en Nijmegen.
 
De Tweede Kamer denkt over oprichting van een ‘nationale betaal- en spaarbank’. Dit op initiatief van SP-kamerlid Mahir Alkaya. Onlangs heeft een schriftelijke vragenronde plaatsgevonden. De vragen en de antwoorden staan op overheid.nl
 
Wij steunen het initiatief van Alkaya van harte. Alkaya benadrukt vooral het sociale perspectief. Ons verhaal heeft echter ook een liberale kant. Links en rechts kunnen prima tot verzoening komen, als ze de monetaire knoop samen ontwarren. Daarom hebben wij zelf ook antwoorden geformuleerd op de Kamervragen. U bent van harte uitgenodigd daarover met ons in Amsterdam en Nijmegen van gedachten te wisselen.
 
 
 
Politiek Café in Amsterdam
Op vrijdag 24 januari houdt SP politiek café in het Badhuistheater in Amsterdam. De SP is benieuwd of u uw geld liever toevertrouwt aan een nationale betaal- en spaarbank. Te gast zijn: Edgar Wortmann (Ons Geld), Mark Sanders (Sustainable Finance Lab) en Mahir Alkaya (SP). Aanvang om 20:00 uur aan het Boerhaaveplein 28 in Amsterdam. Meer informatie vindt u hier.

Politiek café in Nijmegen
Op donderdag 30 januari zijn we in Nijmegen. Daar gaan we in gesprek met Mahir Alkaya (SP) en Bart Snels (Groen Links). Daarmee nemen we een voorschot op het Kamerdebat over de nationale betaal- en spaarbank. De organisatie is in handen van Green Cross Nederland. Aanvang om 19:30 bij de Ecologische Woongemeenschap Eikpunt in Nijmegen (Lent). Graag persoonlijk aanmelden via lianne@gcnl.nl. Meer informatie vindt u hier.

Modern jubeljaar
In de oudheid werden om de zoveel jaren slaven bevrijd en schulden kwijtgescholden. Dat gebeurde in het jubeljaar. Tegenwoordig worden de schulden alsmaar groter, en weet men niet wat daartegen te doen. Ons Geld bedacht een manier om het jubeljaar in ere te herstellen. Enkele economen gaven ons hiertoe de inspiratie. U leest er meer over in ons ‘scenario for a modern jubilee’.
 
 
 
 
Money Maker op de 'Learn by Games' Conferentie
Op 29 januari staat Money Maker op de 'Learn by Games' Conferentie van de Hogeschool Utrecht
 
Money Maker is het educatieve bordspel ontwikkeld door Stichting Ons Geld. Op de conferentie wordt getoond hoe met Money Maker aan een klas van 30 leerlingen les gegeven kan worden. Deze workshop is bedoeld voor economiedocenten die op zoek zijn naar een activerende werkvorm en voor basisschoolleerkrachten die speciale aandacht willen geven aan het onderwerp geld(schepping); bijvoorbeeld tijdens de week van het geld.
 
 
AGENDA
 
24 januari 2020, Politiek Café in Amsterdam. Aanvang om 20:00 uur. Meer informatie vindt u hier.
 
29 januari 2020, Money Maker op de 'Learn by Games' Conferentie. Van 9.30 tot 16.30 te  Utrecht. Meer informatie. Kaartverkoop.
 
30 januari 2020, Politiek Café in Nijmegen. Aanvang om 19:30. Graag persoonlijk aanmelden via lianne@gcnl.nl. Meer informatie vindt u hier.
  
Behandeling van het WRR-rapport 'Geld en schuld' en de initiatiefnota van het Kamerlid Alkaya '100% veilig sparen en betalen' in de Tweede Kamer. Datum nog onbekend. 
 
Wilt u uw e-mailadres wijzigen?
Dat kan. Via de link onderaan de nieuwsbrief kunt u uw huidige e-mailadres uitschrijven. Via onze homepage onsgeld.nu kunt u zich vervolgens weer aanmelden met uw nieuwe e-mailadres. Dank voor uw medewerking!
 
 
Stichting Ons Geld
Boslaan 13
6371 CN Landgraaf
info@onsgeld.nu
Facebook
Twitter
YouTube
 
 
© 2020 Ons Geld
 
 
Deze mail is verzonden naar
U ontvangt deze email omdat u zich heeft aangemeld bij Ons Geld of getekend heeft voor het Burgerinitiatief Ons Geld. Via onderstaande link kunt u zich uitschrijven.